Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Επιμένει ο Κουβέλης στην «ανάγκη για αλλαγή πολιτικής»

Πρέπει να σταματήσει η υπερφορολόγηση, τόνισε ο πρόεδρος της  ΔΗΜΑΡ

kouvelis

Το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να μοιραστεί σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και σε αυτούς που δεν έχουν εισόδημα, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας την Πέμπτη στη Κ.Ο.της ΔΗΜΑΡ, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για τη διανομή του πλεονάσματος.

Άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλη πολιτική. Όχι με υπερφορολόγηση, τεράστια μείωση μισθών και περικοπή των απαραίτητων κοινωνικών δαπανών». Και πρόσθεσε ότι, χωρίς αλλαγή πολιτικής, με στροφή στην ανάπτυξη, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο μέλλον δεν θα είναι δυνατή, ούτε είναι λύση η παραπομπή της λήψης νέων μέτρων στο μέλλον.

Σ” άλλο σημείο της ομιλίας του προς τους βουλευτές και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που συμμετέχουν στη συνεδρίαση, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι η πολιτική σταθερότητα δε ταυτίζεται με τον συντηρητισμό και δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική. «Είναι η κοινωνική αποσταθεροποίηση που θέτει εν αμφιβόλω την πολιτική σταθερότητα» επισήμανε και υποστήριξε ως εναλλακτική στρατηγική για τη δημοκρατική έξοδο της χώρας από την κρίση, τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου προοδευτικής ανασυγκρότησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By