Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πηγές από την Κουμουνδούρου, μιλώντας στο thepaper.gr, διαψεύδουν τα σενάρια αναβολής της κατάθεσης – Βάζει στο κάδρο και άλλους πλην του Βενιζέλου

Του Νίκου Ανδριόπουλου

syrizaΣτη φάση της επεξεργασίας της πρότασης για την Εξεταστική Επιτροπή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρίσκεται η Κουμουνδούρου. Η πρόταση, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να συζητηθεί στην τελική της μορφή μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του στο Τέξας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγές από την Κουμουνδούρου πάντως, μιλώντας στο thepaper.gr διαψεύδουν τα σενάρια που θέλουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναβάλει την κατάθεση της πρότασης της Εξεταστικής μέχρι να οριστεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με τη λογική που θα διέπει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ηγετικοί κύκλοι της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως δεν θα αφορά μόνο τη σύμβαση που υπεγράφη το 2010 επί Ευάγγελου Βενιζέλου με την Abbu Dhabi Mar, ούτε θα εστιάζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως διαμηνύουν στελέχη του κόμματος, η πρόταση θα ανατρέχει στις πιθανές ευθύνες και πριν το 2010, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι υπάρχουν πτυχές της υπόθεσης που πρέπει να διερευνηθούν και πριν την επίμαχη περίοδο. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να περιορίσουμε την πρόταση σε πρόσωπα αλλά σε συνθήκες που οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η έρευνα της υπόθεσης είναι αυτή που στη συνέχεια θα οδηγήσει σε πρόσωπα που ενδεχομένως φέρουν ποινικές ευθύνες» σημειώνει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο thepaper.gr.

Αυτό ουσιαστικά βάζει στο κάδρο της πρότασης για την εξεταστική και τους διατελέσαντες υπουργούς Εθνικής Άμυνας πριν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Σπήλιο Σπηλιοτόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη στάση που θα τηρήσει η μερίδα της ΝΔ που είχε αδειάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο πριν από δύο εβδομάδες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η επίμαχη περίοδος του 2010 που έχει προκαλέσει την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα τύχει ιδιαίτερης μνείας, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση την χαρακτηρίζουν ως «κορωνίδα της υπόθεσης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By