Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιμένει στην πιθανότητα μείωσης του κατώτατου μισθού, η Μ.Δαμανάκη

Επιμένει να κρατά ανοιχτό το θέμα νέας μείωσης στους κατώτατους μισθούς η Ελληνίδα Επίτροπος στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη, δημιουργώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

DAMANAKIΑπαντώντας στα σχόλια που προκάλεσε η σχετική αναφορά τις πριν 3 ημέρες, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εμμένει στο ότι  η «γενική Ευρωπαϊκή πολιτική δεν αποκλείει εκ των προτέρων το θέμα για τις ευρωπαϊκές χώρες. Προσωπικά, ήμουν και είμαι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού απ΄ όπου κι αν προέλθει» ενώ σε συνέντευξή της στο Βήμα FM δήλωσε πως «δεν είπα τίποτε το παράλογο, τίποτε το καινούργιο» επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα για την Ε.Ε είναι ανοιχτό στην λογική της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Η Μ.Δαμανάκη συνδέει το θέμα του ύψους του κατώτατου μισθού με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών τονίζοντας πως «η ύπαρξη πλεονάσματος για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό απομακρύνει το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναγκάστηκε να δηλώσει για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του  κατώτατου μισθού μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA. Μάλιστα από το υπουργείο Εργασίας προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ εργοδοτών σε περίπτωση που οι αμοιβές που δίνουν είναι μικρότερες του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου. [space size=»30″]

 

 

 

By