Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιμηκύνεται κατά 15 μέρες η σχολική χρονιά

Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθεί η σχετική απόφαση η οποία θα προβλέπει μάλιστα την κατάργηση σχολικών αργιών

National Action Plan for the Youth Employment  /  Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση των νέων
Την επιμήκυνση του σχολικού έτους από την επόμενη κιόλας σεζόν έχει αποφασίσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος ΑρβανιτόπουλοςΣύμφωνα με την εφημερίδα «Το Παρόν» το σχολικό έτος θα επιμηκυνθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά 15 μέρες. Με την ρύθμιση αυτή, η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιείται στις 6 Σεπτεμβρίου, αντί στις 12 που είναι σήμερα, και η λήξη μια βδομάδα αργότερα.
Επίσης θα καταργηθούν σχολικές αργίες, όπως η 7η Ιανουαρίου, του Αγίου Ιωάννου, που παλαιότερα ήταν εργάσιμη για τα σχολεία. Υπάρχει σκέψη για αργότερα, να γίνει και άλλη μείωση των σχολικών αργιών με το άνοιγμα των σχολείων την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή να μην είναι αργία όλη η εβδομάδα του Πάσχα.
Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα»: «Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο».
«Η Λευκή εβδομάδα»
Στον αέρα είναι και το θέμα των «λευκών ημερών», δηλαδή των τεσσάρων ημερών την βδομάδα της Καθαρής Δευτέρας που ζητούν οι ξενοδόχοι να μένουν τα σχολεία κλειστά για να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός. Ο υπουργός Παιδείας, στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, τόνισε ότι αυτή η απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αποσπασματικά και μεμονωμένα γιατί έχει αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία.
Θα εξεταστεί μαζί με όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και μετά θα ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα, πέρα από τις χαμένες διδακτικές ώρες, θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε πολλούς γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό και λόγω εργασίας δεν θα έχουν που να τα αφήσουν.
Συνεπώς υπάρχουν κοινωνικές επιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Για αυτό και ο Κ. Αρβανιτόπουλος απέκλεισε κάποια άμεση λήψη απόφασης για το θέμα, γεγονός που ενδεχομένως στεναχώρησε τους ξενοδόχους.
Πηγή: ΠΑΡΟΝ
(Visited 1 times, 1 visits today)
By