Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επιπλέον μέτρα για την Κεφαλλονιά ζητά ο Κουτσούμπας

Συναντήσεις του ΓΓ του ΚΚΕ με τους τοπικούς φορείς στο νησί

koutsoubasB

Στην Κεφαλλονιά βρέθηκε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρος Παρίση, συζητώντας τα προβλήματα του νησιού από τη συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα.

«Πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης όλων των πληγέντων εδώ στην Κεφαλλονιά, ιδιαίτερα όμως στην περιοχή της Παλλίκης και στο Ληξούρι, που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές απ” όλη την περιοχή» δήλωσε και έκανε λόγο για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν.

«Χρειάζεται οι άνθρωποι να αποζημιωθούν για όλες τις καταστροφές που έχουν συμβεί, από τις οικοσκευές μέχρι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί και είναι σε μεγάλη έκταση αυτό το ζήτημα και βεβαίως εκεί που έχουν υποστεί επί μέρους ζημιές» τόνισε.

«Ταυτόχρονα, εδώ και τώρα θα πρέπει η κυβέρνηση να γνωμοδοτήσει, ώστε να μην υπάρξει κανένα χαράτσι, κανένας φόρος, όλα αυτά που χρωστάνε, ο καθένας που έχει χρέη, δάνεια, να παραγραφούν όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά οριστικά για όλους τους πληγέντες. Αυτό θα ήταν μια ανακούφιση, θα ήταν μια λύση, προσωρινή μεν, αλλά για να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος, η κάθε λαϊκή οικογένεια να σταθεί στα πόδια της, ο κάθε επαγγελματίας να μπορέσει να φτιάξει το μαγαζί του. Αυτό είναι άμεσο ζήτημα» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σχολικές υποδομές που έχουν πληγεί από τον Εγκέλαδο και τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων, ενώ επισήμανε ότι η δημιουργία των πέντε σχολικών συγκροτημάτων που έχει αποφασιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. Ακόμη, όπως ανέφερε, θα πρέπει να άμεσα λυθούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με το νοσοκομείο και με το γηροκομείο και να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις πανελλήνιες εξετάσεις που αρχίζουν σε λίγους μήνες και υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους μαθητές των πληγέντων περιοχών.

«Ιδιαίτερο πρόβλημα θεωρούμε και θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση, εμάς μας απασχολεί, θα το θέσουμε με όση δύναμη διαθέτουμε, το ζήτημα των μαθητών με τις σχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, στα Γυμνάσια, αλλά κυρίως για τις πανελλήνιες. Τα παιδιά ετοιμάζονται σε δύο μήνες να δώσουν εξετάσεις, δεν γίνεται με αυτή την κατάσταση, δεν έχουν ούτε την ψυχολογική στήριξη να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις και να είναι σε ισότιμη βάση, άρα πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τα παιδιά της Κεφαλλονιάς, για τις πληγείσες περιοχές, για να μπορέσουν και αυτά να ορίσουν το μέλλον τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

By