Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιπλέον 165 εκ. ευρώ θα δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα την επόμενη εβδομάδα

Συνολικά εγκρίθηκαν 576.000 αιτήσεις και διανεμήθηκαν 375 εκ. ευρώ

Statement of Christos Staikouras / Δηλώσεις Χρήστος Σταικούρας

Aνάσα για ακόμα 250.000 οικογένειες δίνει η έγκριση του ποσού των 165 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα καταβληθεί ως κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους, την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις, από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων (17 Απριλίου) έως και την καταληκτική ημερομηνία (30 Ιουνίου) και μετά τη νέα καταβολή τις προσεχείς ημέρες, θα έχουν διανεμηθεί  375 εκατ. ευρώ.

Το κονδύλι των 165 εκατ. ευρώ διανέμεται με βάση την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία, διευρύνθηκε το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Όσες αιτήσεις έχουν απορριφθεί, θα επανεξετασθούν, με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Παράλληλα, για αιτήσεις που εκκρεμούν, λόγω ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό (75 εκατ. ευρώ) που απομένει έως τα 450 εκατ. ευρώ που διανέμονται συνολικά (πλην ένστολων).

Η έγκριση του νέου ποσού που θα αποδοθεί ως κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους, έγινε κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα,της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Κουτρουμάνη και Χρήστου Πρωτόπαπα.

By