Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απάντηση Μητσοτάκη για το βιβλίο του Θανάση Διαμαντόπουλου

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο συγγραφέας χρησιμοποίησε αποσπάσματα από ιδιωτικές του συνομιλίες.

bloggers; internet; Konstantinos Mitsotakis; new technologies; Press conference; Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; ίντερνετ; νέες τεχνολογίες; συνέντευξη; συνέντευξη ΤύπουΣε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για το βιβλίο του Θανάση Διαμαντόπουλου με τίτλο «Το πορτρέτο ενός ηγέτη – Από την ιστορία του Μητσοτάκη στον Μητσοτάκη της ιστορίας».

Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης «το βιβλίο προφανώς και απηχεί τις απόψεις του συγγραφέα και, ως υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης, θα ήμουν ο τελευταίος που θα το σχολίαζε».

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε σημαντικό να κάνει δύο επισημάνσεις. Στην πρώτη σημειώνει πως είναι «αντιδεοντολογικό να χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ιδιωτικές συνομιλίες χωρίς καν τη δική μου γνώση», ενώ στη δεύτερη αναφέρει πως «αρκετά από αυτά που μου αποδίδει ο συγγραφέας, είτε δεν έχουν αποδοθεί σωστά, είτε δεν τα έχω πει καθόλου».

«Φοβάμαι ότι ο συγγραφέας πέφτει στη παγίδα να αποδώσει τα “λεγόμενά” μου με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίξει την ήδη διαμορφωμένη άποψη που έχει για το πρόσωπό μου» καταλήγει η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By