Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιστολές Μητσοτάκη για αξιολόγηση προσωπικού και δομών

Όπως επισημαίνεται στις επιστολές, έως τις 29 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν προβεί στην αξιολόγηση των δομών και στους εποπτευόμενους οργανισμούς και φορείς των υπουργείων τους καθώς και στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία

mitsotakis

Να προβούν άμεσα σε ενέργειες για τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση των υπαλλήλων που υπηρετούν στους τομείς ευθύνης τους ζητεί με επιστολές που απέστειλε στους υπουργούς  Εσωτερικών, Παιδείας και Μεταφορών ο ομόλογός τους στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνεται στις επιστολές, έως τις 29 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν προβεί στην αξιολόγηση των δομών και στους εποπτευόμενους οργανισμούς και φορείς των υπουργείων τους καθώς και στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία. Μάλιστα στις επιστολές του ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλείται τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης καθώς και τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.

Ειδικότερα:  Στο Εσωτερικών θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στο Παιδείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ, όπου θα επαναπροσληφθεί μέρος των 400 διοικητικών υπαλλήλων που έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι  στις 15 Ιουνίου λήγει η 8μηνη προθεσμία της διαθεσιμότητας  και  στην περίπτωση που δεν κοινοποιηθούν οι νέες θέσεις τότε κινδυνεύουν με απόλυση.

Τέλος, στο Μεταφορών, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε οργανισμούς των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους εν λόγω οργανισμούς αναμένεται ότι θα επέλθει μείωση έως και 10%.

By