Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιστολή Μπουτάρη στον Γιακουμάτο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο κ.Μπουτάρης τονίζει την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας στις οικίες Αντιπεριφέρειες αντί των Δήμων

boutarisA

Tη διαφωνία του με την απόφαση του κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου να παραχωρήσει την αρμοδιότητα για τον καθορισμό της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, στις Περιφέρειες και όχι στους Δήμους, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε  επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στην επιστολή του, ο κ. Μπουτάρης τονίζει την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας στις οικίες Αντιπεριφέρειες αντί των Δήμων, ενώ επισημαίνει ότι συμφωνεί πλήρως, με το κατά νόμο οριζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο. Μάλιστα προτείνει, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη 5-6 Κυριακές κατά τη διάρκεια μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων,  ο κ. Μπουτάρης προτείνει «το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής να διαμορφωθεί από τις 11.00 έως τις 19.00, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από την Κυριακή με ανοιχτή την αγορά, τα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι και τις 19.00, με αντικατάσταση του ρεπό των εργαζομένων τη Δευτέρα».

By