Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Απαγόρευση της οπλοφορίας στη Βουλή ζητά η Πιπιλή – Τι απαντά ο Μεϊμαράκης

 Η Φωτεινή Πιπιλή ζητά πλήρη και οριστική απαγόρευση οπλοφορίας βουλευτών εντός Βουλής.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την απαγόρευση της οπλοφορίας των βουλευτών μέσα στη Βουλή, ζήτησε η βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας Φ. Πιπιλή.

Πηγές του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, που εκφράζουν τη δυσφορία τους για την ερώτηση, σημειώνουν ότι από την ανάληψη των καθηκόντων τους έχουν αναφέρει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν επιθυμούν να οπλοφορούν οι βουλευτές.

“Οπως αναφέρουν κύκλοι του Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της Βουλής είχε επισημάνει στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ότι ουδείς κινδυνεύει εντός της Βουλή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να οπλοφορεί εντός του Κοινοβουλίου. «Άλλωστε διαχρονικά όλοι οι Πρόεδροι της Βουλής είχαν προβεί σε αντίστοιχες επισημάνσεις. Με τη σημερινή της επιστολή η κα Πιπιλή ζητάει το αυτονόητο. Σημειωτέον πάντως ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει γίνει δέκτης οποιασδήποτε ονομαστικής καταγγελίας για οπλοφορία βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου» αναφέρουν συνεργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη προειδοποιεί ότι κινδυνεύει από εκείνους που κυκλοφορούν με τα όπλα μέσα στο κοινοβούλιο και ζητά την πλήρη και οριστική απαγόρευση οπλοφορίας των βουλευτών μέσα στη Βουλή, ενώ χαρακτηρίζει βαρύτατη προσβλητική πράξη για τη Δημοκρατία το γεγονός να κυκλοφορούν μέσα στο Κοινοβούλιο με όπλα βουλευτές που με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν το θεσμό της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Σήμερα οι βουλευτές μπορούν και οπλοφορούν ακόμη και μέσα στην Ολομέλεια. Μάλιστα την Πέμπτη λέγεται ότι Βουλευτής της Χρυσής Αυγής εισήλθε στη Βουλή έχοντας το όπλο του στο κάθισμα του συνοδηγού και, σε παρατήρηση του αστυνομικού που το διέκρινε, σχολίασε «καλύτερα να τους φάω, παρά να με φάνε».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδιας σε απάντησή του στον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο (στις 29 Νοεμβρίου 2012) έχει παραδεχθεί ότι οι Βουλευτές οπλοφορούν μέσα στο Κοινοβούλιο. «Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής», έχει απαντήσει.

pipiliepistoli

By