Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για την υπόθεση Μπαλτάκου

Συστηματική απαξίωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό με την ανοχή του Προέδρου του Σώματος, καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ 

tsipras600_290114

Συστηματική απαξίωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό με την ανοχή του Προέδρου του Σώματος, καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας. Με επιστολή του προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη καταλογίζει στον Αντώνη Σαμαρά προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει τη θεσμική ευθύνη που του αναλογεί, ώστε να οριστεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις στενές σχέσεις Μπαλτάκου- Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι αν και πέρασαν 25 ημέρες από την υποβολή του αιτήματός του, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία συζήτησης της προ ημερησίας, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια από τα 5 αιτήματα, έχει ικανοποιηθεί μόνον ένα. Ίδια είναι η εικόνα και σε ότι αφορά τις επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό που έχει καταθέσει, αφού δεν έχει προσέλθει σε καμία από τις 15, τη στιγμή που ο Λ. Παπαδήμος αν και μόλις 6 μήνες πρωθυπουργός, προσήλθε 3 φορές στη Βουλή κα απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις.

«Όλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα έχουν συμβεί επί προεδρίας σας και με την ανοχή σας. Παρά τις επανειλημμένες και έντονες διαμαρτυρίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, συστηματικά απαξιώνουν το Κοινοβούλιο, υποτιμούν τη Βουλή των Ελλήνων αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών», αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας.

«Ο Τσίπρας με το να ζητά συζητήσεις άνευ ουσίας, αρνούμενος συστηματικά την διερεύνηση αυτής της πολύ βρώμικης υπόθεσης, συγκαλύπτει ένα μεγάλο έγκλημα εις βάρος του πολιτεύματος», υποστηρίζει ο Ηλ. Κασιδιάρης, καλώντας όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να «συνυπογράψουν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καθώς τα στοιχεία σε βάρος των Σαμαρά, Αθανασίου και Δένδια είναι αδιάσειστα».

 

By