Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιστολή Φωτόπουλου σε βουλευτές για τη ΔΕΗ

Προς τον αναπλ. υπουργό Π. Κουκουλόπουλο και σε μερίδα βουλευτών νομών όπου βρίσκονται μονάδες υπό ιδιωτικοποίηση

fotopoulosΕπιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Κουκουλόπουλο και τους βουλευτές των νομών, που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ απηύθυνε σήμερα ο Ν. Φωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, καλώντας τους να ζητήσουν να συμμετάσχουν στο θερινό τμήμα της Βουλής, όπου αναμένεται να εισαχθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Φωτόπουλος επικαλείται δηλώσεις του κ. Κουκουλόπουλου κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και καλεί τους βουλευτές που έχουν διατυπώσει ανάλογες θέσεις να κρατήσουν τον λόγο τους. Υπογράφει δε την επιστολή ως «επί 34 χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενός ΠΑΣΟΚ που μας έμαθε ότι οι Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας πρέπει να ανήκουν πάντα στο κράτος».

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι σε δηλώσεις του μέσα στην εβδομάδα ο Π. Κουκουλόπουλος σημείωσε πως  «δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια».

Όπως υποστήριξε η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης. «Μετά το άτυπο δημοψήφισμα (σ.σ.: για την ΕΥΑΘ) -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» είπε στον στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM»

«Η κυβέρνηση με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων (διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται… διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια…), πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ” όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα… Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού» πρόσθεσε ο κ. Κουκουλόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε, επίσης, ότι με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η χώρα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και πως πλέον πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».

By