Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει ο κοινωνικός τουρισμός

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε επανέναρξη του προγράμματος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

VroutsisΜια από τις πολλές περικοπές του Μνημονίου, ήταν και οι οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, μαζί με όλες τις παροχές που προσέφεραν στους πολίτες.

Ο Κοινωνικός Τουρισμός ήταν μία από αυτές, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα μεγάλο κενό στον τουρισμό, καθώς σταμάτησε η διανομή δωρεάν διανυκτερεύσεων σε περισσότερους από 100.000 δικαιούχους.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης όμως ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ότι το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα ξεκινήσει ξανά από το Σεπτέμβριο του 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και θα αφορά 100.000 δικαιούχους, ενώ παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120.000 δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ήδη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, σημειώνοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός, ειδικά σήμερα, προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

By