Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος

«Η διαγραφή μου οφειλόταν στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή»

loverdos

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε διαγραφεί από τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Δεκέμβριο του 2012, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης με το όνομα ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Την επιστροφή του προανήγγειλε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο MEGA λέγοντας χαρακτηριστικά «Απαντώ καταφατικά. Θα επιστρέψω στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε πως έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «αναζητάται ακόμα ο τρόπος που θα επιστρέψει».

Μάλιστα έσπευσε να υπογραμμίσει πως η διαγραφή του οφειλόταν «στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή».

Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τους «αιώνιους» φοιτητές εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αμετακίνητος σημειώνοντας : «Θα εφαρμοστεί , όχι γιατί είμαστε νομικιστές, αλλά γιατί έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος».

«Μιλάμε για φοιτητές 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών, που μπήκαν το 2002 ή 2003. Δεν είναι ο νόμος για τον νόμο, αλλά γιατί πρέπει να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών» ανέφερε.

Σημείωσε, πάντως, ότι ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για φοιτητές που εργάζονται ή έχουν άλλα προβλήματα.

Για το ζήτημα των μετεγγραφών των φοιτητών επανέλαβε ότι υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο, προτού ο ίδιος αναλάβει το υπουργείο, και ο οποίος «δημιουργεί αδιέξοδο στα πανεπιστήμια».

«Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα ιδρύματα για να βρούμε λύση» τόνισε.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για τα κενά στην εκπαίδευση, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ιδιαίτερα από του χρόνου, επαναφέροντας το θέμα της αλλαγής της αναλογίας 1 προς 10.

«Αν φύγουμε από την αναλογία 1 προς 10, οι εξετάσεις ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος» επεσήμανε.

By