Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αιολική: Επιστρέφει χρήμα στους μετόχους

 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της σήμερα- Η επιστροφή φημολογείται ότι θα είναι 20 λεπτά ανά μετοχή

aiolikiB

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή του ποσού  του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους καθώς και η αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού της θα απασχολήσουν την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Αιολικής. Η επιστροφή φημολογείται ότι θα είναι 20 λεπτά ανά μετοχή.

Ωστόσο, η επιστροφή εφόσον εγκριθεί, θα προηγηθεί των όποιων εξελίξεων και συγκεκριμένα της πρότασης του γαλλικού fund Global Investment Services (GIS), να συγχωνεύσει δια απορρόφησής την εταιρεία από τον γαλλικό όμιλο. Συγκεκριμένα η GIS έχει καταθέσει ενώπιον της γαλλικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς ενημερωτικό δελτίο για μετάταξη των μετοχών της στην αγορά ΝΥSE Euronext στο Παρίσι και παράλληλη εισαγωγή των μετοχών του ενιαίου, ελληνογαλλικού πλέον, σχήματος που θα προκύψει εφόσον ευοδωθεί το εγχείρημα και στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών για ταυτόχρονη διαπραγμάτευση.

Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισής του από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιρειών και βέβαια από την γαλλική και ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το GIS, που υπάγεται στην εποπτεία της Banque de France, δεν είναι κάποιο μεγάλο ξένο fund αλλά ένας χρηματοοικονομικός οίκος που δραστηριοποιείται στο asset management, στο corporate finance, στην επενδυτική τραπεζική, στα ακίνητα αλλά και στην αγορά χρηματιστηριακών προϊόντων και υπηρεσιών με business plan για επέκταση στο Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By