Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επιτάχυνθηκε η γερμανική οικονομία  το α”  τρίμηνο

Στη Γαλλία, το ΑΕΠ έμεινε αμετάβλητο, ενώ με βάση αναθεωρημένα στοιχεία είχε αυξηθεί κατά 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2013

 

 

FRANCE

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιταχύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους, περισσότερο του αναμενόμενου από τους αναλυτές, ενώ η γαλλική οικονομία έμεινε απροσδόκητα στάσιμη στο ίδιο διάστημα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αυξήθηκε 0,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013, όταν είχε αυξηθεί κατά 0,4%, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%.

Στη Γαλλία, το ΑΕΠ έμεινε αμετάβλητο, ενώ με βάση αναθεωρημένα στοιχεία είχε αυξηθεί κατά 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μία αύξηση κατά 0,1% του γαλλικού ΑΕΠ.

Η Γερμανία αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα στη διατήρηση της ανάκαμψης της Ευρωζώνης από τη μεγαλύτερη ύφεσή της, σε μία περίοδο που ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός στην περιοχή ωθεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντείνει τη νομισματική στήριξη.

By