Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιτέθηκαν με μαχαίρια σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κίνα

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρια που σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό της Γκουανγκτσού (Καντόνα), στη νότια Κίνα

china-trainA

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρια που σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό της Γκουανγκτσού (Καντόνα), στη νότια Κίνα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία στο μικροϊστολόγιό της.

Γύρω στις 11.30′ τοπική ώρα οι δράστες που έφεραν μαχαίρια επιτέθηκαν σε επιβάτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας.Οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν αμέσως και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας έναν από τους δράστες. Οι έξι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, όργανο του κομμουνιστικού κόμματος, οι δράστες που ήταν τέσσερις άνδρες με λευκά σκουφιά αψήφησαν τα προειδοποιητικά πυρά της αστυνομίας, η οποία τότε άνοιξε πυρ.Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε, ένας συνελήφθη επί τόπου και άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν, γράφει η εφημερίδα Yangcheng Evening News.

Η επίθεση σημειώνεται σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρια και εκρηκτικά έξω από το σιδηροδρομικό του Ουρούμτσι, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στην οποία σκοτώθηκαν δύο δράστες και ένας πολίτης και τραυματίστηκαν 79 άνθρωποι. Οι αρχές απέδωσαν την επίθεση σε «θρησκευτικούς εξτρεμιστές» της Σιντζιάνγκ.

Το Μάρτιο, μακελειό με 29 νεκρούς και 143 τραυματίες από κομάντος οπλισμένους με μαχαίρια στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κουνμίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα είχε χαρακτηριστεί από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης η «κινεζική 11η Σεπτεμβρίου». Η πολύνεκρη επίθεση είχε επίσης αποδοθεί από τις αρχές σε «άτομα από την Σιντζιάνγκ» και σε αυτονομιστικά ισλαμιστικά κινήματα της περιοχής αυτής.

By