Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιτέλους, σιδηροδρομική σύνδεση για το λιμάνι του Πειραιά

ploia anemoi

Ξεμπλοκάρει τώρα η συμφωνία με COSCO- Hewlett Packard. Εγκαινιάστηκε η νέα σιδηροδρομική γραμμή 17 χλμ.

ploia anemoi
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Με την παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, εγκαινιάστηκε η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι του Πειραιά και το υφιστάμενο δίκτυο σιδηροδρόμων της χώρας. Η σύνδεση θα επιτυγχάνεται με γραμμές 17 χιλιομέτρων και άμεσα θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2011 είναι προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η περίφημη συμφωνία ανάμεσα στην κινέζικων συμφερόντων COSCO , την πολυεθνική Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία αυτή έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας και είχε αρχικά ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για συμφωνία μεταφοράς εμπορευμάτων που θα εκτελείται κυρίως με εμπορεύματα της  Hewlett Packard 3 φορές εβδομαδιαία.

Με στόχο την διευκόλυνση της επένδυσης εγκρίθηκε χθες στην Βουλή και νομοθετική ρύθμιση που παρέχει επενδυτικά κίνητρα σε επιχειρήσεις εισαγωγών που προωθούνται στην συνέχεια σε άλλες χώρες μέλη της   Ε.Ε. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η απλή βεβαίωση και όχι η καταβολή ΦΠΑ για αυτού του είδους τις διαμετακομιστικές δραστηριότητες. Στηρίζοντας την ρύθμιση ο υφυπουργός Οικονομικών Ν.Μαυραγάνης ανέφερε ότι δεν επηρεάζει τα δημόσια έσοδα.[space size=»30″]

 

By