Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επιτραπέζια αντισφαίριση: 4-3 ο ΑΣ Πέρα τον Ολυμπιακό

Καλύτερη απόδειξη ότι τα φετινά πρωταθλήματα της Α1 είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών κι έχουν να χαρίσουν πολύ όμορφες στιγμές δεν θα μπορούσε να βρει σήμερα ο κόσμος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εναρκτήρια ημέρα της διοργάνωσης, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών επικράτησε στο ντέρμπι των γυναικών 4-3 του Ολυμπιακού με …επική ανατροπή. Βρέθηκε πίσω 3-1, είδε τις Πειραιώτισσες να είναι έτοιμες να κάνουν βήμα τίτλου (έχοντας νικήσει νωρίτερα 4-2 τον Δ.Α.Ο. Ταύρου), όμως διατηρώντας την ψυχολογία του πρωταθλητή πραγματοποίησε εντυπωσιακό comeback κι έφτασε στην τελική επικράτηση!

Επικράτησαν τα φαβορί στους άνδρες

Στους άνδρες ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών, με τον Γιάννη Βλοτινό ξανά στη σύνθεσή του ύστερα από 13 χρόνια, πέτυχε τις αναμενόμενες νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στα Ταταύλα στην επανεμφάνιση του Κώστα Παπαγεωργίου με τα «κόκκινα» μετά από εννέα χρόνια, στο ντεμπούτο του Γάλλου Μεχντί Μπουλουσά, αλλά και παρουσία λιγοστών φιλάθλων του. Η σημερινή ήταν και μέρα των νεοφώτιστων στην κορυφαία κατηγορία, αφού ο Ίφιτος Πατρών στους άνδρες και ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας στις γυναίκες πέτυχαν από δύο νίκες. Ο Ίφιτος μάλιστα, κέρδισε σε ουσία και εντυπώσεις με εμφατική νίκη επί του Α.Ο. Ταταύλα.

Στην Α1 ανδρών ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ήταν το φαβορί στη δύσκολη πρεμιέρα με τον Α.Ο. Ταταύλα και το επιβεβαίωσε με αρκετά καλή εμφάνιση. Επιβλήθηκε 4-1 και υστέρησε μόνο στο διπλό. Τα Ταταύλα ήταν ανταγωνιστικά με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, που για λόγους τακτικής τοποθετήθηκε 3ος παίκτης και τον Στέφανο Μανουσώφ, ο οποίος κόντραρε γερά τον Μεχντί Μπουλουσά, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει όλα τα παιχνίδια μέχρι το διπλό και να εξασφαλίσει εκεί ουσιαστικά τη νίκη.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα:

Στην Α1 ανδρών

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πρόοδος 4-3

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ο.Α. Χανίων 4-0

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Ο. Ταταύλα 4-1

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας 4-1

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών 0-4

Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-4

Α.Σ. Πρόοδος-Α.Σ. Πέρα Αθηνών 2-4

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Πεύκης 4-3

Ρεπό έκαναν ο Γ.Σ. Άρης Βούλας και ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Στην Α1 γυναικών

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 4-0

Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά-Ο.Ε.Α. Έδεσσας 1-4

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Δ.Α.Ο. Ταύρου 4-2

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 0-4

Φοίνικας Πειραιά-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 1-4

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Πέρα Αθηνών 3-4

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ο.Ε.Α. Έδεσσας 0-4

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Δ.Α.Ο. Ταύρου 1-4.

By