Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση κουρδικών δυνάμεων κατά τζιχαντιστών στο Ιράκ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε από την πλευρά του ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί σε έναν πόλεμο στο Ιράκ, με χερσαία στρατεύματα

tzixantistes suria

Την επιχείρησή τους εναντίον των τζιχαντιστών συνέχισαν από χτες Κούρδοι μαχητές, την ίδια ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να ακολουθήσει συγκεκριμένη στρατηγική κατά των τζιχαντιστών.

«Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιστροφή της τάσης κατά του Ισλαμικού Κράτους στηρίζοντας τη νέα ιρακινή κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε από την πλευρά του ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί σε έναν πόλεμο στο Ιράκ, με χερσαία στρατεύματα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ στο τέλος συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra. Ωστόσο θα παράσχουμε όπλα στις κουρδικές δυνάμεις, πρόσθεσε.

Απέναντι στους κινδύνους για τους χριστιανούς και άλλες μειονότητες που απειλούνται από το Ισλαμικό Κράτος, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για συλλογική δράση του ΟΗΕ ώστε να σταματήσει η άδικη επίθεση, κρίνοντας εμμέσως ανεπαρκείς τις αμερικανικές επιδρομές και δήλωσε πρόθυμος να μεταβεί στο Ιράκ αν χρειαστεί προκειμένου να παράσχει την υποστήριξή του σε δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.

By