Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιχείρηση «συλλήψεων» για τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε τρεις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, περιλαμβανομένης και εκείνης η οποία αποτέλεσε την περασμένη εβδομάδα θέατρο βίαιων επεισοδίων, προχωρώντας σε 20 συλλήψεις

turkey626_260514

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV, μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας με την υποστήριξη ελικοπτέρων περικύκλωσαν στη συνοικία Οκμεϊντάνι και συνέλαβαν πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες πως συμμετείχαν στις βιαιότητες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, κατά την διάρκεια της εφόδου των αστυνομικών κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες. Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες δύο συνοικίες της Πόλης στο πλαίσιο της ευρείας αυτής επιχείρησης.

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές την περασμένη εβδομάδα στην Οκμεϊντάνι, μια λαϊκή συνοικία όπου ζει μια μεγάλη κοινότητα Αλεβιτών και όπου δρουν οργανώσεις της άκρας αριστεράς και των Κούρδων.

turkey630_protests260514

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για το θάνατο στο δυστύχημα της 6ης Μαΐου στη δυτική Τουρκία τουλάχιστον 301 ανθρακωρύχων – σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών –, αλλά και ενός νέου 15 ετών ο οποίος καταγόταν από τη συνοικία, είχε τραυματισθεί στη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του καλοκαιριού του 2013 και απεβίωσε το Μάρτιο.

By