Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επιχειρηματικότητα στο Κολωνάκι με ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν έχει ανοίξει 2 χρόνια τώρα;

Κατάστημα στο Κολωνάκι είναι κλειστό εδώ και 2 χρόνια περίπου.

1Χωρίς διακόσμηση από την εποχή που έφυγε ο προηγούμενος ένοικος (κατάστημα με νυφικά), με δύο ράγες ρούχα, καμιά 20αριά κουτιά παπούτσια (αμετακίνητα για 2 χρόνια) και με μια ταμειακή μηχανή πάνω σε ένα υποτυπώδες γραφείο να μαζεύει σκόνη.

Τι το σπουδαίο έχει; Ότι μόλις εμφανίστηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια, εμφανίστηκε και στην πόρτα μια επιγραφή για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για ηλεκτρονικό κατάστημα…

Επαναλαμβάνω , δεν έχει ανοίξει ούτε μια μέρα τα τελευταία 2 χρόνια…

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει δόλος; Όχι. Υπάρχει το ηλεκτρονικό κατάστημα; Μπορεί. Δεν είναι δύσκολο να στήσεις μια ηλεκτρονική σελίδα καταστήματος και μετά να μην ασχολείται κανείς. Γιατί είμαι καχύποπτος; Γιατί αν ήταν εν ενεργεία κατάστημα με ηλεκτρονικές πωλήσεις θα εμφανιζόταν κάποιος, θα υπήρχε αλλαγή στο εμπόρευμα, κάποια κίνηση τέλος πάντων… Αν υπάρχει αλλού αποθήκη με το εμπόρευμα γιατί η ταμπέλα στο συγκεκριμένο κατάστημα; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τα θέμα δεν είναι βέβαια ότι το κατάστημα αυτό είναι στο Κολωνάκι, θα μπορούσε να είναι και αλλού. Μπορεί το κατάστημα να είναι και νόμιμο. Το θέμα όμως είναι αν γίνεται έλεγχος για το που και πως καταλήγουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, αφού χορηγηθούν και όχι μόνο πριν… Γιατί αυτά τα λεφτά μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί για κάποια άλλη επιχείρηση με ενεργή συνεισφορά και όχι για αυτό το καθ’ ουσία ανύπαρκτο κατάστημα.

Γράφει ο Κώστας Στούπας στο capital.gr

By