Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ερίκ Αμπιντάλ: «Έχω κερδίσει πολλά. Και εδώ θα βάλω το λιθαράκι μου…».

Στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Ερίκ Αμπιντάλ εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται σε μία ομάδα πρώτης γραμμής και έδωσε υποσχέσεις στον κόσμο. Τον λόγο πήραν και ο Γιάννης Βρέντζος με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

abidal22 Κατ αρχήν τι δήλωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του:

Για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι πάντα, στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου, τις γνώσεις και να συμβάλλω από την πλευρά μου προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μαρινάκη. Θα δώσω τα πάντα και θα ιδρώσω τη φανέλα.

thumbnailΓια τους στόχους του με την ομάδα: «Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια, αλλά και εδώ θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι και ξέρω ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά θέλω να συμβάλω με την εμπειρία μου. Πάντα ψάχνω τη νίκη, είμαι επαγγελματίας, μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά έχω πολλή όρεξη για δουλειά. Θα αποσυρθώ όταν δεν έχω όρεξη».

Για το πως ένιωσε όταν σήκωσε στο Γουέμπλεϊ πρώτος το Champions League και για το αν πιστεύει ότι θα πάρει και άλλο ευρωπαϊκό κύπελλο στην καριέρα του: «Ναι, το 2011 έζησα μια πολύ μεγάλη στιγμή. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ήμουν μέλος μια τόσο μεγάλης ομάδας. Έγιναν και άλλα πολλά στα παρασκήνια τότε, που δεν τα είδατε εσείς. Γιατί όχι και με τη νέα μου ομάδα να ζούσα τέτοιες στιγμές».

Για τις εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό και για την υποδοχή που συνάντησε στις ΗΠΑ: «Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλουμε να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους. Πρέπει να προσαρμοστώ πρώτα. Θέλω να μάθω ελληνικά, αν και είναι δύσκολα. Εξεπλάγην από την αγάπη του κόσμου και από το γεγονός πως υπήρχαν οπαδοί στην Αμερική. Θέλω όπου κι αν παίζουμε, να έχουμε αυτήν την αγάπη και όλοι μαζί να καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικα».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ, καλωσόρισε τον Γάλλο αμυντικό στον Ολυμπιακό:

thumbnail (1)«Είναι πολύ μεγάλη μέρα γιατί συνδυάζουμε δύο γεγονότα: Την άφιξη του Αμπιντάλ στην οικογένεια του Ολυμπιακού και το σπουδαίο φιλικό με την Μπιλμπάο. Όλοι ξέρετε την πορεία του. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, με προσφορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι ένας ακόμη πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, μετά τον Ριβάλντο και τον Τζιοβάνι που έρχεται στον Πειραιά.

Μέσω του Σικάγου και της εκεί παρουσίας μας, η συνεργασία μας με τη Unicef παγκοσμιοποιείται χάρη στις ενέργειες του προέδρου μας Βαγγέλη Μαρινάκη. Είμαστε υπερήφανοι, που παρουσιάζουμε ένα τόσο μεγάλο παίκτη. Τον καλωσορίζω στην οικογένεια και τη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. Έχει πολλά να προσφέρει, όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά και με συμβουλές και ηθικά διδάγματα. Πρόκειται, για μια γεμάτη ψυχή. Η Μπαρτσελόνα, όπως και ο Ολυμπιακός έχουν φιλανθρωπική δράση. Και στις δύο, όπως και σε άλλες μεγάλες ομάδες έχει αγωνιστεί ο Αμπιντάλ. Ευχαριστώ τον κ. Βρέντζο και τους υπόλοιπους ανθρώπους του συλλόγου που τον έφεραν εδώ. Καλώς ήρθες στην ομάδα Ερίκ».

Για τον Ερίκ Αμπιντάλ, αλλά και το σπουδαίο φιλικό κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος σχολίασε:

1125961

«Είναι πολύ σημαντικό, πως το πρώτο ματς είναι αφιερωμένο στη Unicef. Είναι μια επιτυχημένη συνεργασία με παγκόσμιο αντίκτυπο που πλέον μπαίνει στο δεύτερο χρόνο. Όλα τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν υπέρ της Unicef. Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, σπουδαία ομάδα με ξεχωριστή φιλοσοφία στον πάγκο της οποίας κάθεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Θυμίζω, πως όταν ήρθε πριν τέσσερα χρόνια σε μια νέα ομάδα στην αρχή της κρίσης, ελάχιστοι πίστευαν πως θα φτάναμε στο να γίνουμε μέλη της παγκόσμιας ποδοσφαιρική ελίτ. Η επιστροφή του, είναι ένας ακόμη λόγος για να γεμίσει το γήπεδο. Σε αυτό το παιχνίδι θα μπορούν να δουν από κοντά την ομάδα, που υπό τις οδηγίες του Μίτσελ και των συνεργατών του συνεχίζει να μεγαλώνει. Ακόμη θα δουν και τους νέους παίκτες, που έχουν στόχο να δώσουν συνέχεια στις περσινές επιτυχίες. Και σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ σε έναν από αυτού,ς τον Ερίκ Αμπιντάλ. Έναν καταπληκτικό αθλητή, τεράστιο ποδοσφαιριστή, αλλά κυρίως ένα μεγάλο άνθρωπο η παρουσία του οποίου θα κοσμήσει τα γήπεδά μας».

By