Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατά ΕΔΤ

Έντονη ήταν η αντίδραση των εργαζόμενων της ΕΡΤ που εξακολουθεί να εκπέμπει μέσω διαδικτύου στην εκπομπή σήματος της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης μέσω τριών προγραμμάτων της ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

ert metabatiko sxima

«Πειρατικό μόρφωμα», χαρακτηρίζουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ την «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» (ΕΔΤ), που από τις 8 το πρωί εκπέμπει στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, «και η τελευταία «μάσκα» έπεσε από το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση Σαμαρά, φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος της παρανομίας. Αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ, από σήμερα έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές, εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ.

Στην πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων της διαδικτυακής ΕΡΤ  ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή του σήματος γίνεται σε παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία και κατήγγειλε ότι ο φορέας δεν έχει αδειοδότηση.

Ευθύς, γεννώνται τα εξής ερωτήματα, σύμφωνα με τον κ.Μιχαλίτση:
– Ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ;
– Πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση;
– Ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούς, σκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή, και με τι είδους συμβάσεις;

Για ένα βήμα παραπέρα της συνταγματικής εκτροπής που άρχισε με την κατάργηση της ΕΡΤ, έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Δημοκρίτειου, Γ. Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται επανάληψη των εκπομπών όπως ορίζει η απόφαση του ΣτΕ, ενώ το σήμα αυτό δεν έχει καμία νομική κάλυψη.

Πηγή: www.ertopen.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By