Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την ΕΡΤ

 «Δεν μπορούν να λειτουργούν αποσπασματικά χρησιμοποιώντας την Τροίκα ως τον μοχλό πίεσης»

thessalonikiΗ Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο αιφνιδιαστικό λουκέτο της ΕΡΤ λειτουργώντας ως ιδιοκτήτης και όχι ως διαχειριστής της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας.

Θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο κανενός αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό. Δεν μπορούν να λειτουργούν αποσπασματικά χρησιμοποιώντας την Τροίκα ως τον μοχλό πίεσης που τους οδηγεί σε ακραίες λύσεις πανικού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες στη δημόσια τηλεόραση, τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός και για αυτό θα πρέπει να κλείσει η σημερινή ΕΡΤ και σε λίγους μήνες να ανοίξει μια νέα απαλλαγμένη από τα κακά δεινά του παρελθόντος. Ξέχασε όμως να μας πει ότι την ευθύνη για την λειτουργία της, έχουν οι διοικούντες και οι κυβερνώντες μέρος των οποίων είναι και ο ίδιος, με τους εργαζόμενους να είναι όλο αυτό το διάστημα οι μόνοι που προσπαθούν να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπιστία της ΕΡΤ.

Οι δηλώσεις περί χρημάτων που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ΕΡΤ αποτελούν μέρος των πολιτικών τακτικών και ελιγμών τους, που έχουν ως στόχο να στρέψουν τους εργαζόμενους ενάντια άλλων εργαζομένων, συμπεριφορά που δεν θα περάσει.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα θα μείνουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα διεκδικήσουμε να μην σιγήσει  η ανεξάρτητη και δημόσια φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

 

By