Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Δεν μου ήρθε καμία επιστολή Αναστασιάδη μέσω του Βενιζέλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ερντογάν και είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει πως η επιστολή έφτασε στον Τούρκο πρόεδρο

 

erdogan.si

 

Δεν έχει λάβει καμία επιστολή υποστηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασίαδη, την οποία μετέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Η επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε από τον κ. Βενιζέλο σε υψηλόβαθμό στέλεχος του τουρκικού υπουργείου στην Άγκυρα, όπου ο υπουργός Εξωτερικών είχε μεταβεί για την τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος προέδρου της Τουρκίας.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, χθες Δευτέρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε και για την επιστολή. «Ποιος έφερε αυτή την επιστολή;» ρώτησε ο τούρκος πρόεδρος την δημοσιογράφο. «Ο κ. Βενιζέλος» απάντησε η δημοσιογράφος για να συμπληρώσει ο Ερντογάν: «Δεν έχει φτάσει τέτοια επιστολή σε μένα… Οι επιστολές των άλλων έρχονται».

Στη Λευκωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ερντογάν και είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει πως η επιστολή έφτασε στον Τούρκο πρόεδρο.

By