Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Η κυβέρνηση Νετανιάχου ασκεί τρομοκρατία στην περιοχή της Γάζας

Η αντίληψη του Ισραήλ για τους Παλαιστινίους δε διαφέρει από τη νοοτροπία του Χίτλερ

erntogan

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Ισραήλ, κατηγορώντας την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι ασκεί τρομοκρατία στην περιοχή της Γάζας. Την ίδια ώρα τόνισε πως η αντίληψη του Ισραήλ για τους Παλαιστινίους δε διαφέρει από τη νοοτροπία του Χίτλερ.

Μάλιστα, επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις της χώρας πραγματοποιούν «συστηματική θηριωδία» εναντίον των Παλαιστινίων από το 1948, ενώ οι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας άρχισαν και πάλι έξι ώρες μετά τη μονομερή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, έπειτα από πρόταση της Αιγύπτου.

Ο Ερντογάν χαιρέτισε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, ωστόσο επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό τονίζοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να άρει άμεσα το εμπάργκο στην Παλαιστίνη.

«Αυτό που κάνει το Ισραήλ στην Γάζα την τελευταία εβδομάδα είναι ανεξήγητο. Το Ισραήλ εξακολουθεί να τρομοκρατεί», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι για μία ακόμα φορά το αίμα αθώων Παλαιστινίων παιδιών χρησιμοποιείται στη «βρώμικη πολιτική της Μέσης Ανατολής».

Όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει στο όνομα της διατήρησης της ισορροπίας, καθώς αυτή η σιωπή επιτρέπει τη συνέχιση της θηριωδίας που συμβαίνει στη Γάζα.

«Δυστυχώς τα σφαγιασμένα παιδιά της Παλαιστίνης δε σημαίνουν τίποτα για την ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα γύρισε την πλάτη της σε όσα σημειώνονται στην Παλαιστίνη. Δε βλέπουν, δεν ακούν, δε νιώθουν τίποτα», είπε.

Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δε μένει αμέτοχη σε όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας και ορθώνει το ανάστημά της στο Ισραήλ, απαιτώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις και προειδοποιώντας ότι όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα αργά ή γρήγορα θα κληθούν να πληρώσουν.

By