Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Θα πολεμήσουμε αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζητά την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την Συρία

erntogan

 

Την σταθερή του θέση για πόλεμο κατά των τζιχαντιστών με μόνη προϋπόθεση την απομάκρυσή του Μπασάρα αλ Άσαντ από την θέση του προέδρου της Συρίας δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα πολεμήσουμε αποτελεσματικά ενάντια τόσο στο Ισλαμικό Κράτος και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων εντός της περιοχής. Αυτή θα είναι πάντοτε η προτεραιότητα μας. Επίσης θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στον στόχο μας να απομακρύνουμε το συριακό καθεστώς, να βοηθήσουμε στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και να ενθαρρύνουμε ένα συνταγματικό, κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος σε ομιλία του στην Βουλή.

Η Τουρκία απέχει μόλις 1.200 χιλιόμετρα απο την Συρία και 1.5 εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν ήδη καταφύγει σε αυτή για να σωθούν από τις συρράξεις.

Το κοινοβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη για να εγκρίνει την αποστολή Τούρκων στρατιωτών αν χρειαστεί σε άλλες χώρες, καθώς και την χρησιμοποίηση των τουρκικών βάσεων από τις συμμαχικές δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία για την καταπολέμηση των τρομοκρατών.

By