Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Ο ξένος τύπος ενεργεί σαν κατάσκοπος

Κατά τον Ερντογάν η αντιπολίτευση καπνίζει χασίς συνωμοτώντας εναντίον του

erdogan

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε σήμερα τον ξένο Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, πως επιδίδεται σε δραστηριότητες «κατασκοπείας » αποσκοπώντας στην πρόκληση ταραχλων στην χώρα του. «Το τσιράκι του CNN (. . .) πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω» δήλωσε ο Ερντογάν κατά την εβδομαδιαία ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού δικτύου τέθηκε για λίγο υπό κράτηση το Σάββατο ενώ έδινε ζωντανά την ανταπόκρισή του για τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν τεθεί επί ποδός στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης  προκειμένου να αποτρέψουν τις  συγκεντρώσεις για την πρώτη επέτειο της αντικυβερνητικής αμφισβήτησης του Ιουνίου 2013.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης  «δεν έχουν καμιά σχέση με την ελευθερία του Τύπου. Έχουν μια αποστολή,ενεργούν σαν κατάσκοποι», είπε ο Ερντογάν.Συνέχισε δε ακάθεκτος υποστηρίζοντας ότι   «τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη για να εκτοξεύσουν προκλητικές και υπερβολικές εκκλήσεις, έφυγαν με άδεια χέρια ». Δεν παρέλειψε επίσης να καταγγείλει και την αντιπολίτευση λέγοντας  ότι  «καπνίζει χασίς » συνωμοτώντας εναντίον του.

By