Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλήρης επιβεβαίωση του thepaper.gr

Καταιγιστικές εξελίξεις στην ΕΡΤ: Τα 2 σενάρια για το μέλλον της

maximouΑποφάσεις εντός των επόμένων ημερών θα ληφθούν για την ΕΡΤ, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για τις απολύσεις 2.000 υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του μήνα. Όπως αποκάλυψε το thepaper.gr σύσκεψη για το μέλλον της ΕΡΤ έλαβε χθες χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, προκειμένου να συζητηθούν τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά τώρα τα εξής ενδεχόμενα:

1)    Λουκέτο στην ΕΡΤ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (περίπου 1 μήνα), απόλυση του συνόλου του προσωπικού και επανασύσταση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με το 50% του προσωπικού που απασχολούσε πριν, έχοντας έτσι μια «νέα ΕΡΤ»

2)    Μείωση του προσωπικού κατά 50% μέσω άμεσης διαδικασίας εξορθολογισμού του φορέα, που συνεπάγεται άμεσες συγχωνεύσεις περιφερειακών ραδιοφώνων και άλλων περιφερειακών λειτουργιών της εταιρίας και μείωση του ανταποδοτικού τέλους.

Η χθεσινή ανάρτηση του thepaper.gr

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – παρών και ο Σίμος Κεδίκογλου

Τα πιθανά σενάρια για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης έχουν τεθεί αυτήν την ώρα επί τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης των δανειστών για τις πρώτες απολύσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Παρών στη σύσκεψη του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μολονότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει στη διάθεσή του απόρρητη έκθεση που περιλαμβάνει την άμεση απομάκρυνση 1.500 εργαζομένων της ΕΡΤ και διακοπή της λειτουργίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, οι αποφάσεις για τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα δεν φαίνεται πως θα αργήσουν, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να εξευρεθούν τάχιστα οι προς απόλυση υπάλληλοι, που επιζητά διακαώς η τρόικα.

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By