Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα διεθνή ΜΜΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Εκτενείς αναφορές από τον ξένο Τύπο για το «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

ertktirioΤο κλείσιμο της ΕΡΤ στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε χθες ο Σίμος Κεδίκογλου, απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ, που έκαναν εκτενή αναφορά τόσο στην απόφαση της κυβέρνησης, όσο και στη θύελλα που προκάλεσε η συγκεκριμένη απόφαση.

«Υπό την πίεση των δανειστών για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, η κυβέρνηση στην Ελλάδα ανακοίνωσε το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, προκαλώντας αντιδράσεις. Τα εμπόδια, όμως, παραμένουν. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα βρίθει υπαλλήλων που διορίστηκαν με πολιτικές χάρες, έναντι εξαγοράς ψήφων ή αμιγούς νεποτισμού, παρά τις πιέσεις των πιστωτών για εξυγίανση», αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι New York Times.

«Οι τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τις ειδήσεις στο βασικό τηλεοπτικό κανάλι της Ελλάδας είδαν τις οθόνες τους να μαυρίζουν το βράδυ της Τρίτης», αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC.

Η γερμανική Handelsblatt αναφέρει πως «η αποτυχία στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ βάζει υπό πίεση την Ελλάδα και έτσι, για λόγους λιτότητας, κλείνει η κρατική ραδιοτηλεόραση».

«Η Ελλάδα έκλεισε την κρατική ραδιοτηλεόραση . Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης στην Αθήνα να κλείσει η ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης το κέντρο εκπομπής είχε τεθεί εκτός λειτουργίας», γράφει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε αιφνιδιαστικά τη δημόσια τηλεόραση», γράφει στον τίτλο της η γαλλική Le Monde, ενώ  η Liberation αναφέρει πως «Η κυβέρνηση κλείνει βίαια την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ».

«Οι δημοσιογράφοι μάχονται ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής El Pais.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By