Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω ελβετικών τραπεζών

«Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία και για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ;»

forodiafygh622_181113

Εάν πραγματοποιείται έλεγχος και από τις ελληνικές αρχές για τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω ελβετικών τραπεζών από Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, ζητά να πληροφορηθεί η ΔΗΜΑΡ.

Με ερώτηση που κατέθεσαν ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και 5 ακόμη βουλευτές, οι κ.κ. ΝίκοςΤσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Γιάννης Πανούσης τονίζουν ότι στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Ελβετούς εισαγγελείς επιβεβαιώνουν την υπόθεση περί χρήσης ελβετικών τραπεζών από Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. «Η αποκάλυψη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών ότι το ποσό των καταθέσεων ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ και μπορεί να φέρει στο κρατικό προϋπολογισμό έσοδα 800 εκατ. ευρώ εφάπαξ και επιπλέον 60-70 εκατ. ευρώ ετησίως», αναφέρουν και ζητούν απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Πραγματοποιείται αντίστοιχος έλεγχος από τις Ελληνικές Οικονομικές Αρχές για τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος; Και αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Έχουν επιληφθεί οι ελληνικές δικαστικές αρχές και αν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία;
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία και για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ;
  • Θα προχωρήσει στην άμεση ενσωμάτωση της ανωτέρω Οδηγίας;
By