Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερώτηση Μιχαλολιάκου στο Σαμαρά από τον Κορυδαλλό για τις παρακολουθήσεις

Μιλά για παράνομη υποκλοπή συνομιλιών των μελών της ΧΑ

mixaloliakos

Περίπου ένα μήνα μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις των βουλευτών του κόμματός του.

Ο προφυλακισμένος Ν. Μιχαλολιάκος μιλάει για παράνομες παρακολουθήσεις και προσθέτει ότι ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο είναι όσα –κατά τον ίδιο- του ανέφερε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Κ. Νταγιάντα ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της περιεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τις οποίες θεωρεί σύννομες και οι οποίες έγιναν σε χρόνο προγενέστερο της 17/9/2013. Σύμφωνα δε, με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στη δικογραφία δεν υπήρξαν πουθενά καταγραφές τέτοιων συνακροάσεων.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος ερωτά -μεταξύ άλλων- τον Α. Σαμαρά ποιο ή ποιά ήταν τα πρόσωπα που έδωσαν την εντολή για τη διεξαγωγή παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών επικοινωνιών των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή προ της 17ης/09/2013, και επίσης αν θα διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των παράνομων παρακολουθήσεων, δεδομένου ότι αυτοί πέραν των αδικημάτων του άρθρου 259 ΠΚ περί παράβασης καθήκοντος, του άρθρου 261 ΠΚ περί παρότρυνσης υφισταμένων και ανοχής σε διάπραξης εγκλήματος, του άρθρου 370 περί απορρήτου των επιστολών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας  πάντως, σε έγγραφη απάντησή του σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, καλεί όποιον διαθέτει το οποιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στον εισαγγελέα. «Διαφορετικά, η αβασάνιστη υιοθέτηση, κοινολόγηση και επανάληψη κάθε πιθανής ή απίθανης εικοτολογίας, η οποία πρέπει μάλιστα να σχολιάζεται και αρμοδίως, πέραν της άγρας εντυπώσεων, ουδεμία χρησιμότητα  για το κοινωνικό σύνολο έχει, αλλά αντίθετα προκαλεί σύγχυση και υπονομεύει χωρίς λόγο την εμπιστοσύνη στη λειτουργία των κρατικών θεσμών και την αποτελεσματικότητά τους», τονίζει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By