Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ερώτηση Παπαδημούλη στον Ντράγκι για τα κρατικά ομόλογα

«Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να ληφθούν μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης»

papadimoulis

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, για τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής και τα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και του αποπληθωρισμού, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης θέτει το θέμα της αποτελεσματικότητας του νέου προγράμματος της ΕΚΤ για την αγορά ενυπόθηκων τίτλων (Asset Backed Securities) από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με δεδομένο ότι, “από τη μια η έκταση της αγοράς ενυπόθηκων τίτλων στην Ευρώπη είναι αρκετά περιορισμένη, και από την άλλη, οι πρόσφατες εκκλήσεις του Προέδρου της ΕΚΤ για παροχή κρατικών εγγυήσεων για τα πιο ριψοκίνδυνα κομμάτια των τιτλοποιήσεων αυτών, έπεσαν στο κενό”.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να τοποθετηθεί αναφορικά με τη λήψη, ουσιαστικών, μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης και συγκεκριμένα τον ρωτά εάν “σκοπεύει, επιτέλους, να προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων ή ομολόγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με στόχο τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων στις χώρες τις ΕΕ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

By