Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερώτηση Ψαριανού για οφειλές Ψωμιάδη στην ΑΕΚ

Μεθοδεύεται με νομικά τεχνάσματα η απαλλαγή όσων χρέωσαν την ΠΑΕ ΑΕΚ, σύμφωνα με το Γρηγόρη Ψαριανό σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στον Γιάννη Στουρνάρα.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Τον κίνδυνο να μην επιστρέψουν στην ΑΕΚ τα χρήματα που οφείλουν ο Μάκης Ψωμιάδης και όσοι χρέωσαν την ΠΑΕ, επισείει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.

«Μεθοδεύεται με νομικά τεχνάσματα η απαλλαγή όσων χρέωσαν την ΠΑΕ ΑΕΚ προς ίδιον όφελος, από τις ευθύνες τους και από την υποχρέωση τους να επιστρέψουν στην ΑΕΚ τα οφειλόμενα», τονίζει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι με την λύση της εκκαθάρισης «ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 170.865.122 ευρώ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας της 21/3/2013, να κινδυνεύουν να καταστούν οριστικά ανείσπρακτα».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ρωτά:

1. Έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών σε διερεύνηση των ανωτέρω καταγγελιών;

2. Προτίθεται έστω και την ύστατη στιγμή να διατάξει την κατεπείγουσα διερεύνηση των ανωτέρω καταγγελιών και την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων προ της λύσης της εταιρείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για την απώλεια φορολογικών εσόδων ύψους άνω των 170 εκ. ευρώ;

3. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει την επιστροφή των διαφυγόντων ποσών τόσο προς την ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και προς το Ελληνικό Δημόσιο και με ποιον τρόπο;

(Visited 1 times, 1 visits today)
By