Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ερώτηση 34 βουλευτών για τη διανομή προϊόντων τη νέα σχολική χρονιά

Ζητούν λεπτομέρειες για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων

vouli-tzamiaA

Τον σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργείων για τη νέα σχολική χρονιά ώστε να αξιοποιηθεί το σύνολο των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζεται για τη διανομή γάλακτος και φρούτων σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας ζητούν να πληροφορηθούν 34 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους στη Βουλή.

Οι βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Χρίστο Δήμα επισημαίνουν τη σημασία να συμπεριληφθούν στο νέο προγραμματισμό φρούτα και προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας (π.χ. ροδάκινα και σταφίδα), ενώ υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στο παρελθόν η Ελλάδα έχει αφήσει αναξιοποίητους σημαντικούς κοινοτικούς πόρους οι οποίοι είχαν σαν στόχο να προσφέρουν καθημερινά γεύματα σημαντικής διατροφικής αξίας στους μαθητές.

Παράλληλα, δεδομένου ότι για το τρέχον σχολικό έτος που ξεκινάει αυτές τις μέρες, στη διάθεση της χώρας μας βρίσκεται ποσό περίπου 3 εκ. ευρώ για τη διανομή των σχετικών προϊόντων και λαμβάνοντας υπόψη τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει τα σχετικά κονδύλια στο μέλλον για το σκοπό αυτό, οι 34 βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν τις ενέργειες και τον σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργών για την αποτελεσματικότερη δυνατή υλοποίηση των προγραμμάτων.

By