Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΣΕΕ: Συστάσεις καλής συμπεριφοράς για την «ανοιχτή» Κυριακή

krisi ektoseis ermou

Σύσταση για αποφυγή εντάσεων κατά το αυριανό κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης

katastimata

Συγκεκριμένα, παρακαλεί θερμά «εργοδότες, εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους στο λιανικό εμπόριο να αποφύγουν τις όποιες εντάσεις κάνουν κακό στην αγορά του κέντρου των πόλεων και κατ’επέκταση βλάπτουν το ελληνικό εμπόριο».

Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει ότι «η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι σύμφωνα με το νόμο, μια από τις επτά Κυριακές που ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων» και απευθυνόμενος στους εμπόρους τονίζει ότι «οφείλουμε να σεβαστούμε την όποια απόφαση των συναδέλφων μας». «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος όλα θα κυλήσουν ομαλά και ελπίζω τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να μείνουν ικανοποιημένοι από μία ιδιαίτερη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «μνημονιακό αντεργατικό κατασκεύασμα του Ν. 4177/13, που καταργεί το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας».

Καλεί επίσης του εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By