Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λιμνάζουν 1,45 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ λόγω γραφειοκρατίας

lefta

Παγωμένα παραμένουν τα κοινοτικά κονδύλια

moneyΣτο βάλτο της γραφειοκρατίας λιμνάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τους πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς δεν προχωρούν έργα που έχουν εγκριθεί από τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, δεκάδες έργα εγκρίνουν οι Περιφέρειες μέσω των Επιχειρησιακών τους Προγραμμάτων (ΠΕΠ), τα οποία χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια, αλλά οι καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους φτάνουν τα δύο, ακόμη και τα τρία χρόνια.

Το ύψος των αναξιοποίητων κονδυλίων είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς στα 630 αυτά έργα δεν υπολογίζονται εκείνα για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαγωνισμοί και έχουν γίνει οι συμβάσεις, αλλά για διάφορες αιτίες δεν προχωρά η υλοποίησή τους.

Περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ λιμνάζουν εδώ και πολλούς μήνες μόνο στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Ενδεικτικό είναι πως έργα αναβάθμισης της υποδομής σε 15 νοσοκομεία της Αττικής και κατασκευή 18 παιδικών σταθμών από δήμους παραμένουν παγωμένα από έξι μήνες έως και δυόμισι χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By