Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εσχάτη προδοσία και φορολογικές παραβάσεις

Βαριές κατηγορίες για εσχάτη προδοσία, αλλά και για φορολογικές παραβάσεις από τη Χ.Α και τους βουλευτές της

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Βαριές κατηγορίες για εσχάτη προδοσία, αλλά και για φορολογικές παραβάσεις από τη Χ.Α και τους βουλευτές της, περιλαμβάνει το διαβιβαστικό έγγραφο των ανακριτών προς τη Βουλή, με το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας των Π.Ηλιόπουλου, Γ.Γερμενή και Στ.Μπούκουρα, βάσει μαρτυρικών καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων.

«Σκοπός της οργάνωσης ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικος», αναφέρει το έγγραφο.

Σημειώνεται επίσης ότι προκύπτουν «ενδείξεις τελέσεως φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες) εκ της -αρρήκτως συνεδόμενης με την οργάνωση- επιχειρηματικής δράσεως του βουλευτού Ηλία Παναγιώταρου».

Οι ειδικοί ανακριτές διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει άλλωστε έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του κόμματος της Χ.Α.

Για τον Γ.Γερμενή αναφέρεται ειδικότερα ότι είχε κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νέων μελών και την εποπτεία της διεξαγωγής «επιχειρήσεων» κατά αλλοδαπών.

Για το Σ.Μπούκουρα σημειώνεται ότι διατηρεί και αποθηκεύει όπλα, καθώς και ότι εμπλέκεται σε επιθέσεις κατά μεταναστών δίνοντας εντολή, οργανώνοντας ή εγκρίνοντας εκ των υστέρων την «επιχείρηση».

Για τον Π.Ηλιόπουλο αναφέρεται ότι είναι σημαίνον στέλεχος της οργάνωσης, με σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της Χ.Α και την ιδεολογική κατήχηση των μελών.

Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την Πέμπτη και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.  Η επιτροπή δεν θα παραπέμψει μόνον τα αιτήματα άρσης ασυλίας των τριών βουλευτών που αναφέρονται στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αλλά και παλαιότερα αιτήματα για άρση ασυλίας των Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Χρ. Αλεξόπουλου.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει και η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα της διακοπής χρηματοδότησης της Χ.Α και των αποζημιώσεων των υπόδικων βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει δική του πρόταση για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, που θα «φωτογραφίζει» ειδικά τη Χ.Α, ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά άλλων κομμάτων, κάτι που δεν δέχεται η κυβέρνηση, επιμένοντας στη ρύθμιση που ήδη κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η οποία περιλαμβάνει γενικότερες διατυπώσεις.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By