Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τι ψάχνει ο Κορρές στον αγρό;

Η εταιρεία καλλυντικών αναζητά  βότανα, από τα οποία και θα προκύψουν επώνυμα προϊόντα προσωπικής περιποίησης

korresB

Βότανα ψάχνει στον Αγρό η εταιρεία καλλυντικών ΚΟΡΡΕΣ και συγκεκριμένα καλεντούλα, αμύγδαλο, τσάι Βουνού, φασκόμηλο, εχινάκεια, θυμάρι και ηλίανθο από τα οποία και θα προκύψουν επώνυμα προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Τα ελληνικά βότανα αποτελούν βασικό κεφάλαιο για την ΚΟΡΡΕΣ –ένας τομέας στον οποίο επενδύει από την αρχή της πορείας της με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίησή τους.

Η επιστημονική μελέτη των ιδιοτήτων των βοτάνων, το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο «ηθικών συνεργασιών» στις βιολογικές καλλιέργειες και η παροχή κινήτρων, αλλά και η δημιουργία μίας πρότυπης Μονάδας Εκχυλίσεως των βιολογικών βοτάνων που προέρχονται από αυτές τις συνεργασίες, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας. Ενέργειες με έντονο περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην ουσιαστική στήριξη τοπικών κοινωνιών, στη διατηρησιμότητα φυτικών πληθυσμών και στην τελική παραγωγή ελληνικών βιολογικών φυτικών εκχυλισμάτων εγγυημένης ποιότητας.

votana

Η επιλογή της εταιρείας να μην καλλιεργεί με δικό της δυναμικό τα βότανα που χρειάζεται, είναι συνειδητή. Στόχος της δεν είναι να ανταγωνίζεται, αλλά να στηρίζει τους καλλιεργητές και τους συνεταιρισμούς τους, καθώς και την τοπική κοινωνία. Η ΚΟΡΡΕΣ διδάσκει τους συνεργάτες της τη βιολογική γεωργία και τα βιώσιμα γεωργικά συστήματα. Τους βοηθάει σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας και της συγκομιδής σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τους στηρίζει οικονομικά μέσω της αγοράς των προϊόντων τους που αξιοποιούνται στα σκευάσματά της. Υποστηρίζει αποκλειστικά τη βιολογική γεωργία μέσω συμβατικών συμφωνιών, ενώ εκπαιδεύει και συμβουλεύει, όπου είναι απαραίτητο.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By