Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ετοιμο το πρώτο λεωφορείο Mercedes- Benz σερβικής παραγωγής

Η «Ikarbus» και ο γερμανικός κολοσσός στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να υπογράψουν μέχρι το τέλος Μαρτίου συμφωνία τεχνικής και επιχειρηματικής συνεργασίας

mercedes-benz

Το πρώτο λεωφορείο που κατασκευάζεται στη Σερβία και φέρει το σήμα της «Mercedes-Benz«, θα βγει στις 13 Μαρτίου από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου «Ikarbus» στο Βελιγράδι. Η μαζική παραγωγή του μοντέλου αυτού συνιστά μία τεράστια ευκαιρία για τις εξαγωγές της Σερβίας, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο Ειδήσεων «Tanjug» ο γενικός Διευθυντής της «Ikarbus», Αλεξάνταρ Βίτσεντιτς.

Η «Ikarbus» και ο γερμανικός κολοσσός στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να υπογράψουν μέχρι το τέλος Μαρτίου συμφωνία τεχνικής και επιχειρηματικής συνεργασίας. Η συμφωνία θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την σερβική βιομηχανία που έχει ανάγκη από έναν στρατηγικό εταίρο.

Το νέο μοντέλο “IK 112 LE” θα παρουσιαστεί σε προσεχή έκθεση αυτοκινήτου, στο Βελιγράδι, διευκρίνισε ο κ.Βίτσεντιτς. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία με μία έγκριτη εταιρεία όπως η Mercedes, θα βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων και την τοποθέτησή τους, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό”, σημείωσε.

Ο κ.Βίτσεντιτς γνωστοποίησε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μοντέλο λεωφορείου, τόσο στη χώρα όσο και την ευρύτερη περιοχή. Υπολογίζει ότι φέτος πρόκειται να πωληθούν περίπου 100 νέα λεωφορεία. Πρόσθεσε ακόμη ότι η παραγωγή του νέου λεωφορείου συνεπάγεται τη δημιουργία τουλάχιστον 150 νέων θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο, που βρίσκεται στον Δήμο Ζεμούν του Βελιγραδίου. Σήμερα το εργοστάσιο απασχολεί 280 άτομα.

Το λεωφορείο, το οποίο προορίζεται να εκτελεί προαστιακά δρομολόγια και σε κακό οδόστρωμα, είναι φθηνότερο από τα μοντέλα χαμηλού αναβάθρου και θα πωλείται μεταξύ 130.000 και 140.000 ευρώ.

By