Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ετοιμο το πρώτο μικροσκόπιο από LEGO

Χρειάστηκαν 750 τουβλάκια

legomicroscopeΕναν ευφάνταστο τρόπο για να κάνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για την επιστήμη βρήκε ο Καλιφορνέζος Carl Merriam, ο οποίος κατάφερε να φτιάξει το πρώτο (κανονικό) μικροσκόπιο με τουβλάκια LEGO.

O Carl, γνωστός και ως «ο τύπος με τα LEGO» όπως αυτοαποκαλείται στο προσωπικό του ιστολόγιο, έχει κατασκευάσει πλήθος χρηστικών αντικειμένων. Από φωτογραφική μηχανή και βούρτσα για τα μαλλιά μέχρι και τρυπάνι!

Για το μικροσκόπιο του χρειάστηκε 750 τουβλάκια. Σύμφωνα με τον Carl, αυτό που τον κινητοποίησε ήταν η αγάπη του για την επιστήμη. «Πιστεύω ότι τα LEGO είναι ένα πολύ δυνατό παιδαγωγικό εργαλείο και αυτό το μικροσκόπιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Και εγώ ο ίδιος έμαθα πολλά κατασκευάζοντας το» αναφέρει ο δημιουργός του πρωτότυπου μικροσκοπίου.

Μάλιστα ο Carl, έχει ήδη αναρτήσει την κατασκευή του στην σελίδα της εταιρείας LEGO και ευελπιστεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 10.000 υποστηρικτές. Αν τα καταφέρει τότε έχει σοβαρές πιθανότητες ν δει την ιδέα του να παράγεται μαζικά από την εταιρεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By