Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Λάτρης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση εναντίον μου κατέστη στοιχείο της στρατηγικής της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος

venizelos pasokΓια «χυδαιότητες, συκοφαντίες και ανακρίβειες» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας εκτενώς το νομικό και οικονομικό πλαίσιο που διέπει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Εξιστορώντας τους χειρισμούς των τελευταίων ετών, «ήρθε η ώρα να πούμε μερικά πράγματα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά δική» του, ενώ χαρακτήρισε τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο ζήτημα των υποβρυχίων «σχετικά όψιμο φαινόμενο». «Η επίθεση εναντίον μου κατέστη στοιχείο της στρατηγικής της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, περιγράφοντας ως «εσφαλμένη εντύπωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κρίκος».

«Υπάρχουν και άλλα κίνητρα, που συνδέονται με την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έχουν θιγεί από μενα και συμφερόντων που δεν θέλουν σταθερότητα στη χώρα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για «σύγκρουση συμφερόντων».

Η υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά διαρκεί 16 χρόνια, από το 1997 μέχρι σήμερα, εξιστόρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας το πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας 3885/2010, που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία.

«Με τον νόμο του 2010 εγκρίθηκε σχέδιο σύμβασης που κατέστη περιεχόμενο του νόμου και δόθηκε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να υπογράψουν κείμενο σύμβασης» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε αναλυτικά ποια ήταν η κατάσταση των ναυπηγείων τον Οκτώβριο του 2009, αφού μέχρι τότε το ελληνικό δημόσιο είχε καταβάλλει «2 δισεκατομμύρια 50 εκατομμύρια χωρίς αντίκρισμα».

Παράλληλα, «τον Οκτώβριο του 2009 οι καταλογισμένες από την ευρωπαϊκή επιτροπή παράνομες κρατικές ενισχύσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ», μετά από προσφυγή των ναυπηγείων Ελευσίνας.

«Τι βρήκα τον Οκτώβριο του 2009; Ένα πυρηνικό ατύχημα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Έπρεπε να σωθούν χρήματα, υποβρύχια, ναυπηγεία», ενώ «μόνη λύση η κοινοβουλευτική διαφάνεια και ο νομοθετικός συμβιβασμός. Ο άλλος δρόμος είναι η απώλεια δρόμου και η επιδείνωση της θέσης του δημοσίου».

«Κάναμε μήνες ολόκληρους διαπραγμάτευσης υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο» υπενθύμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τα «αντισταθμιστικά ωφελήματα», αγωγό «παράνομων πληρωμών» και λόγο «επαύξησης της τιμής» των υποβρυχίων.

«Όχι μόνο υπάρχουν πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας, αλλά για πρώτη φορά το ελληνικό δημόσιο αποκτά τη δυνατότητα να προσλάβει ελεγκτική εταιρία της επιλογής του» εξήγησε ο κ. Βενιζέλος και κατονόμασε τον υπεύθυνο του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ως άνθρωπο «με μακρά δραστηριότητα στο χώρο των αντισταθμιστικων ωφελημάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, πρέπει να υπάρξει «προστασία, ολοκλήρωση και παραλαβή των υποβρυχίων, νομική αντίκρουση των αξιώσεων των αντισυμβαλλομένων, ταυτόχρονη έναρξη συζητήσεων για την εξεύρεση λύσης και επαναφορά του σχεδίου συνεργασίας Σκαραμαγκά –Ελευσίνας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By