Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: : «Ντροπή κύριε Τσίπρα»

 Το προσκλητήριο αποστασίας που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο Πρόεδρός του

venizelos-slider2«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως την θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδικτατορικά με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας – αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσει το στρατηγικό του αδιέξοδο και να καλύψει την γκάφα της πρότασης μομφής – υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προσβάλλει ευθέως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους εκλαμβάνει ως ζήτουλες μιας βουλευτικής έδρας, εκφράζοντας την ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του ´´νεοπλουτισμού´´.» τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας:
«Δεν καταλαβαίνει προφανώς αυτό που του είπα στη Βουλή: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα – συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα -παράταξη.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σηκώνει τώρα το βάρος της ευθύνης για την οριστική έξοδο της Πατρίδας μας από το μνημόνιο και την κρίση. Δεν στηρίζει την Κυβέρνηση, στηρίζει τον τόπο. Δεν προσχώρησε σε πολιτικές άλλων, εφαρμόζει τη μόνη υπάρχουσα εθνική στρατηγική που πρώτο και αρχικά μόνο του ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας δυσανάλογο κόστος στο όνομα της Ιστορίας που βάζει τον καθένα στα πραγματικά και τελικά του μεγέθη».
Σε αυστηρούς τόνους, «τι μπορεί να καταλάβει όμως από αυτά ο εκφραστής του δήθεν ριζοσπαστικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού που εκφράζει την ακινησία, το παλιό, τα προνόμια και τον συντηρητισμό της χειρότερης όψης της Μεταπολίτευσης; Τι μπορεί να καταλάβει από αυτά κάποιος που επενδύει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας και στεναχωριέται βλέποντας την προοπτική εξόδου από τη κρίση;» διερωτάται ο κ. Βενιζέλος, ενώ συμπεραίνει ότι «ο λόγος του κ. Τσίπρα είναι άσφαιρος. Υπάρχει όμως θέμα θεσμικό και ηθικό ακόμη και όταν δεν υπάρχει θέμα πρακτικό. Από αυτή και μόνο τη σκοπιά η απάντησή μας είναι: Ντροπή κύριε Τσίπρα».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σηκώνει το γάντι, καταλήγοντας: «η απάντηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα σας δοθεί επίσημα και κατά πρόσωπο την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας» .

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By