Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Βγαίνουμε από αυτόν τον καταναγκασμό»

«Βλαπτική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οποιαδήποτε διαίρεση των στελεχών της παράταξης

venizelos 2

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών, οι σωστές ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών και η προστασία όσων απομακρύνονται από το δημόσιο, είναι τρία ζητήματα τα οποία το ΠΑΣΟΚ θεωρεί κυβερνητικές προτεραιότητες είπε ο πρόεδρος του , Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ.Βενιζέλος παρουσίασε τις προτεραιότητες της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, της ευρύτερης κεντροαριστεράς για το επόμενο διάστημα ενώ αναφέρθηκε συνολικά στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Μεταξύ αυτών, έθεσε και το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και του δημοψηφίσματος που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του οποίου στηλίτευσε, κατηγορώντας τον ότι ο απώτερος στόχος του είναι να προκληθούν πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα τόνισε ότι «βγαίνουμε από αυτόν τον καταναγκασμό, από αυτή τη στρούγκα» και σημείωσε: «όμως, τα βλέπουμε με τον πιο θετικό, προοδευτικό και αναπτυξιακό τρόπο, με συνέπεια σε σχέση με τους εταίρους, αλλά μας ενδιαφέρει και η συνέπεια σε σχέση με την κοινωνία, την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Επ” αυτού χαρακτήρισε «βλαπτική» οποιαδήποτε διαίρεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε συνεπείς και αμφίθυμους, σε εκσυγχρονιστές και λαϊκιστές και τόνισε ότι «δεν πρέπει να επαναληφθεί η εικόνα μιας ατέλειωτης διαπραγμάτευσης με παρατεταμένη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, ότι δεν πρέπει να ξανατροφοδοτοηθεί η διεθνής συζήτηση και η αμφιβολία για το εάν το χρέος είναι βιώσιμο, για το αν χρειάζονται και υπάρχουν νέα μέτρα», τα οποία, όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν.

Τόνισε δε ότι «δεν θέλουμε πολιτικές χάρες από τους εταίρους μας, αλλά σαφές πολιτικό πλαίσιο που επιτρέπει την ορθή ανάγνωση των τεχνικών δεδομένων», τα οποία είπε ότι μπορούν να αποβούν ένας μοχλός για να προχωρήσουμε δυνατά.

 

By