Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Αποκαλύψεις πίσω από τις γραμμές της χθεσινής ομιλίας

Το άγνωστο παρασκήνιο του Eurogroup αποκάλυψε χθες εν τη ρύμη του λόγου του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

venizelos21382085856«Εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι, θέλουμε να βρούμε την παλιά μας αίγλη και το εύρος της δύναμής μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα μικρά μεγέθη, αυτό είναι προφανές. Αλλά δημοσκοπήσεις τέτοιου επιπέδου και πολύ μικρότερου επιπέδου έδειχναν πολλές εταιρείες και πριν τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, σας θυμίζω. Του Μαΐου και του Ιουνίου του 2013. Έχω απαντήσει σε ρωτήσεις στο Eurogroup «Πως είναι δυνατό να είναι αξιόπιστη μια Κυβέρνηση, της οποίας το Κόμμα (Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) έχει 4% στις δημοσκοπήσεις;», σχολίασε χθες αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις κατά την πρωτολογία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.

Αυτό που δεν έγινε αντιληπτό είναι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε εμμέσως χθες το παρασκήνιο του Eurogroup στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012, οπότε κρινόταν η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς στις επόμενες ημέρες ακολουθούσε η υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Οι εταίροι απευθυνόμενοι στη διάρκεια της συνεδρίασης στον κ. Βενιζέλο ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις υπογραφές όλων των κομμάτων της τότε Βουλής για να προχωρήσουν στη συμφωνία, καθώς ήταν ενήμεροι για τις ελληνικές δημοσκοπήσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο ποσοστό και ως εκ τούτου δεν το θεωρούσαν ως πολιτική δύναμη ικανή να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δημοσιοποίησε ποτέ το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες είχαν γνώση των δημοσκοπήσεων, ούτε τις πολιτικές εγγυήσεις που ζητούσαν στη συγκεκριμένη χρονική και πολιτική συγκυρία. Η δανειακή σύμβαση υπεγράφη και το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε διψήφιο ποσοστό στις εκλογές του Μαιου του 2012, αλλά η ερμηνεία των δημοσκοπήσεων είναι παντα πολυσήμαντη για την ηγεσία του Κινήματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By