Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: το κίνητρό μου ειναι αποκλειστικά και βαθιά ιστορικό

Ανοιχτή πρόσκληση στη δημοκρατική Αριστερά και σε στελέχη που αποχώρησαν απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

venizelos-omilia15Απολογισμό μετά την ολοκλήρωση ενός κρίσιμου εξαμήνου για την κυβέρνηση με αναφορά στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου ενοψει των αυτοδιοικητικων εκλογών αλλα και των ευρωεκλογών επιχείρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη κεντρική επιτροπή του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εκτενή αναφορά στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Βενιζελος επανέλαβε το τετράπτυχο:

οχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα

διαρθρωτικές ααλλαγές

προστασία ευπαθών ομάδων και

Στήριξη της πραγματικής οικονομίας, προαναγγέλοντας τη συγκρότηση εθνικής ομάδας δράσης για την ανάσχεση της ανεργίας.

Η αντιπολίτευση επενδύει στο μνημόνιο εκλαμβάνοντας ως εφίαλτη την έξοδο από αυτό περίεγραψε ο κ. Βενιζέλος, αναλυοντας τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ανάμεσα σε αυτά, η συμφωνία για δημοσιονομικό σχεδιασμό το 2016 χωρίς πρόσθετα μέτρα, η δυναμική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, η προστασία της κοινωνικής συνοχής,η σταδιακή μετάβαση σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, η ολοκλήρωση των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα και η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους περιλαμβάνονται στο σχέδιο αυτό.

«Δεν μας διαφεύγει ο πόνος, ο κόπος η αγωνίας, ο ιδρώτας και η μιζέρια που υπάρχει σε παρα πολυ κόσμο που δεν εχει αυτή τη στιγμή καμία δυνατότητα να ορθοποδήσει» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας μια ανάλυση της στρατηγικής του κόμματος του την τελευταία τετραετία.Ακούω ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο στη μόνιμη συνεργάτιδα με τη δεξιά, αυτο ποτέ προέκυψε;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος, υπογραμμίζοντας ότι «σε οτι με αφορά είμαι ιστορικά υπερήφανος γιατι το Μάιο του2010 πρότεινα την υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να λειτουργήσει η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα» τόνισε.

«Οδηγηθήκαμε στις υποχρεωτικές εκλογες, τις διπλές και επικίνδυνες εκλογες, τις τεχνητά πολωτικες» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, με αποτέλεσμα μια κυβέρνηση συνεργασιας όπου «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να μετάσχει και πήγαμε σε μια τριμερή συνεργασία. Και μπήκαμε στην περίοδο της κυβέρνησης της τριμερούς συνεργασιας και τη ΔΗΜΑΡ να ειναι ο Μόσχας ο σιτευτός» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ποτέ από τοτε που ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟκ δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε ακέραια, ολοκληρωμένα μέσα σε ένα διάστημα μια πολιτικη, χαρίζοντας στην Νέα Δημοκρατία τα επιτεύγματα.

Το ΠΑΣΟΚ ειναι ο εγγυητής σήμερα σταθερότητας της κυβέρνησης και της χώρας και ο διαμορφωτής της ασφαλούς στρατηγικής εξόδου της χώρας απο την κρίση, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για » το αειπαρθενο ΠΑΣΟΚ» και την πολιτική αυτοτέλεια του.

«αν το νέο ειναι το ψέμα και η δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ αλίμονο στη χώρα» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,
κάνοντας λόγο για «εκτσογλανισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφορικά με τη στάση των στελεχών, υπάρχει » έλλειψη συλλογικής αυτοπροστασίας» παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας ωστόσο για «εντυπωσιακές επιδόσεις»στα πρωτοβάθμια σωματεία, στη ΑΔΕΔΥ, στη ΓΣΕΒΕΕ, το τεχνικό και οικονομικό επιμελητηριο.

«ΠΑΣΟΚ ειναι παράταξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό όχημα» παρατήρησε ο Πρόεδρός του επανέλαβε την ανοιχτή πρόσκληση προς τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και «σε όλα τα στελέχη μας που αποχώρησαν, ξέρουν που ειναι το σπιτι τους».

«οι 58 απηύθυναν μια πρόσκληση θέλοντας να λειτουργήσουν ως καταλύτης», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,
μιλώντας για ισότητα, αμοιβαίο σεβασμό και απουσια ηγεμονισμου,χαρακτηρίζοντας ως ανεκτίμητη τη συμβολή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Τελείωσαν τα χαρίσματα», η δύναμη βρίσκεται στις τοπικές κοινωνίες,έχουμε μια τεράστια περιουσία και νεα πρόσωπα ανέφερε ο κ. Βενιζέλος με φόντο τις ευρωπαικές εκλογές και προανήγγειλε συνδιάσκεψη το επόμενο διάστημα με αφορμή τις ευρωεκλογές με «ψηφοδέλτιο μάχης με αξιοκρατία και για τις εκλογιμες θέσεις».

Πρέπει να πούμε ποιος εινΑι το πιο προοδευτικό σχήμα, Νέα Δημοκρατία- ΠΑΣΟΚ ή η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμενο, διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας διακοπή του μικρού διπολισμού, της στρατηγικής της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ, του ανορθολογισμου.

Τέλος, για προσωπικη εευθύνη μια αναμέτρησης του με την ιστορία έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,λέγοντας ότι » το κίνητρο μου ειναι αποκλειστικά και βαθια ιστορικό» και το «ζήτημα για μενα ειναι να συναντηθούμε με όλους εκείνους που μοιράζονται το ίδιο αίσθημα ευθύνης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By