Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Nα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου η τρόικα

«Το γεγονός ότι η τρόικα θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί μεγάλη πρόοδο» σχολίασε ο Μάρτιν Σούλτς

venizelos-slider2Νέες εξελίξεις στο θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με εταίρους και δανειστές προκύπτουν μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. Schulz για μια πολύ μεγάλη θεσμική πρωτοβουλία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη αποφάσισε να καλέσει την τρόικα, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής κι αυτό θα γίνει και ενώπιον της Ολομέλειας, προκειμένου να εξηγήσει η τρόικα τον τρόπο, με τον οποίο έχει χειριστεί τα προγράμματα των χωρών που είναι σε κρίση, των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, βεβαίως την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος» αποκάλυψε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σουλτς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «Εάν είχαμε μια διαφορετική μεταχείριση από τους θεσμικούς μας εταίρους, φυσικά θα είχαμε και πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «Και τώρα, όμως, παρ’ όλα αυτά, είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αυτό το βήμα ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, πόσο σκληρό για τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει, γιατί τώρα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, να ολοκληρώσουμε αυτό το δύσκολο δρόμο που ήταν και είναι, δυστυχώς, μονόδρομος», καθώς «Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, εναλλακτικό σχέδιο Β’» υποστήριξε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης επιβεβαίωσε αναφορικά με την πρωτοβουλία λογοδοσίας της τρόικα ο Μάρτιν Σουλτς, δηλώνοντας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Βενιζέλο:

«Αυτό που ανέφερε ο συνάδελφός μου κ. Βενιζέλος για το γεγονός ότι η τρόικα θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί μεγάλη πρόοδο, είναι η περίφημη λογοδοσία, την οποία επέβαλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», προσθέτοντας: «Γιατί δεν είναι δυνατόν η τρόικα να εμφανίζεται σε πάρα πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μία ανώνυμη δύναμη, με την οποία κανείς δεν ταυτίζεται – επεμβαίνει όμως στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων – και να μην είναι υπόλογη. Δεν είναι δυνατόν, γι΄αυτό λοιπόν εμείς επιμένουμε στο θέμα της λογοδοσίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By