Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Πραγματική και όχι ρητορική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαου

Προϋπολογισμό που σηματοδοτεί την έξοδο από το Μνημόνιο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2014 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

VENIZELOS2«Τιμώ και σέβομαι την ευαισθησία της καθεμιάς και του καθενός από εσάς, ξέρω τι έχετε τραβήξει και τι υφίστασθε, έχει πολύ μεγάλη σημασία η προσωπική αξιοπρέπεια, η προσωπική οριοθέτηση, έχει πολύ μεγάλη σημασία να διατυπώνει κανείς επώνυμα και με θάρρος τις θέσεις του, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει να διαμορφώνουμε συλλογικές θέσεις οι οποίες είναι ολοκληρωμένες, τεκμηριωμένες, αξιόπιστες και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί στο όνομα της Παράταξης». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνθηκε προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό, «Είναι ο προϋπολογισμός που σηματοδοτεί την έξοδο από το Μνημόνιο» υποστήριξε ο Κ. Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για «πραγματική και όχι απλώς ρητορική αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού».

Στον απόηχο της χθεσινής παρουσίας του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, «η χώρα έχει τρέξει ένα μαραθώνιο και τώρα που φτάνει στο τέλος, τώρα που φτάνει στον τερματισμό, πρέπει να ακούει ένα μπράβο, κάποιες ιαχές, πρέπει να περιμένει μια ανταπόδοση και όχι επιτιμήσεις παιδαγωγικού θεωρητικού ή ηθικολογικού χαρακτήρα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «τα πραγματικά αίτια ανάγονται στο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της ίδια της τρόικας, που δεν προβλέπεται φυσικά ως σχήμα από τις ιδρυτικές Συνθήκες».

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, «ο λαός μας πρέπει να κερδίσει την ευκαιρία», καθώς «οι περιβόητοι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την Ελλάδα, υποβαθμίζουν ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», την ώρα που «έχει πολύ μεγάλη σημασία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό αυτή η συζήτηση. Όχι όμως όπως – όπως. Έχει σημασία η διαπραγμάτευση».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για «μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους, μείωση του χρέους και ρήτρα ύφεσης». «Τι λέτε ρε παιδιά! Αυτό θέλετε; Μήπως έχετε ξεχάσει ότι αυτά τα έχει πετύχει η χώρα ήδη από την περίοδο Οκτωβρίου του 2011 έως την 9η Μαρτίου του 2012 που ολοκληρώθηκε η μείωση του χρέους;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την επιθυμία του η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους «να επιβεβαιωθεί πριν τις ευρωεκλογές, μόλις επισημοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat για τα δεδομένα του 2013 και είναι εφικτό αυτό», τονίζοντας για άλλη μια φορά τις «κόκκινες γραμμές» του: «Όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δεν τα αντέχει ο πολίτης, η κοινωνία. Δεν τα αντέχει η προοπτική της χώρας, δεν χρειάζεται. Συνιστούν κανιβαλισμό της προοπτικής επανόδου της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Επιπλέον, για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «μεγάλο ατού» αποτελεί το πρωτογενές πλεόνασμα, με στόχο «κατά τα 2/3 του θα διανεμηθεί για την αποκατάσταση αδικιών. Αρχίζει η αντίστροφη κίνηση». Παράλληλα, με φόντο την έντονη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς, «η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, κι είναι εύκολο να ορίσεις νομοθετικά τι σημαίνει αυτό, πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού ώστε να εξαιρέσεις αυτούς οι οποίοι κρύβονται επιτηδείως πίσω από τον πολίτη που αγωνίζεται να επιβιώσει, αυτή λοιπόν η πρώτη κατοικία δεν είναι απλά και μόνο η πρώτη κατοικία. Είναι η ελπίδα στην οποία έχει επενδύσει επί χρόνια μια οικογένεια, αποταμιεύσεις, κόπους, ελπίδες», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Από την τοποθέτηση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έλειψαν και τα σχόλια για τις δημοσκοπήσεις. «Αν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά, ως Πρόεδρός του εγώ λογαριάζαμε τις δημοσκοπήσεις, δε θα υπήρχε η χώρα τώρα. Δε θα ήταν η χώρα στην Ευρωζώνη, δε θα ήταν η χώρα όρθια» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Κι έτσι φτάσαμε στο μικρομεγαλισμό και το νεοπλουτισμό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στα σενάρια αστάθειας της «πράσινης» ΚΟ, «Αυτό είναι μια προσβολή που έγινε σ’ εμάς, τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γιατί κι εγώ πρωτίστως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είμαι. Έχουν παίξει ρόλο σ’ αυτό το φαινόμενο μεμονωμένες περιπτώσεις ακραίου τυχοδιωκτισμού που δυστυχώς αναπτύχθηκαν στους κόλπους μας, αλλά αυτοί τελείωσαν ως φαινόμενο» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έστρεψε τα βέλη του προς τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλες 20 μέρες ψάχνουμε τον κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή να το συζητήσουμε» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καταλήγοντας ότι «το ζήτημα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, της ηγετικής ομάδας, δεν είναι η καλύτερη διαπραγμάτευση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By