Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αύριο

Τι συζήτησαν Σαμαράς-Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης οι 2 πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών κ. Λαβρόφ. Στο δεύτερο μέρος, η συζήτηση περιελάμβανε τα «καυτά θέματα», δηλαδή την τρόικα, την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, την επεξεργασία και το κλείσιμο διαφόρων εκκρεμών θεμάτων.

Ενδεικτικό των διαβουλεύσεων είναι το γεγονός ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν 2 νέες συσκέψεις, για τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ αντίστοιχα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει σειρά συσκέψεων μέχρις ότου να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες μέχρι την έλευση της τρόικας.

Αναφορικά με το φόρο ακινήτων, πηγές της Χ.Τρικούπη τονίζουν ότι «οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας».

«Το πλαίσιο είναι ήδη διαμορφωμένο» απαντούν αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, ενώ μπροστά στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων, «Αυτό που έχουμε πει. Είναι βασική δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας», επαναλαμβάνουν.

Μπροστά στην αναταραχή που επικρατεί στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση, «οι βουλευτές εκφράζουν μια αγωνία και εκφράζουν και την κοινωνία. Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται κι έχουμε συνείδηση του τι γίνεται. Οι βουλευτές κουβαλάνε τεράστιο βάρος που παλιότερα το κουβαλούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και τώρα το κουβαλάει και η ΝΔ. Οι άλλοι είναι «άνετοι και ωραίοι» και κάνουνε εκ του ασφαλούς και τζάμπα κριτική» σχολιάζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ και τονίζουν ότι «πρέπει να ξαναγίνει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και να δούμε όλη την ατζέντα», αναφορικά με τις απολύσεις.

«Πρέπει η κινητικότητα να διασφαλιστεί ως αυτοτελής θεσμός διαφάνειας και αξιολόγησης και να λειτουργεί προς όφελος της δημόσιας διοίκησης, ως ένας μηχανισμός αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει όμως να εκπληρώσουμε αυτές τις υποχρεώσεις μας» τονίζει η Χ.Τρικούπη, υπενθυμίζοντας: «Οι στόχοι του προγράμματος είναι μακροοικονομικοί και κακώς αντιμετωπίζονται απλά ως δημοσιονομικοί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By